فهرست مطالب

ماهنامه سیاحت غرب
پیاپی 155 (پاییز 1396)

  • بهای روی جلد: 65,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1396/09/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • احمد طوبایی صفحه 5
  • ترجمه: وحیده پیشوایی صفحه 7

    مقایسه تحلیل‌های منطقی نوام چامسکی از قدرت غرب و مسایل دنیا و گزارش‌های بی‌بی‌سی نشان می‌دهد این رسانه چه دیدگاه جانب‌دارانه و قدرت‌دوستی ارایه می‌کند. به‌عنوان نمونه، اخبار بی‌بی‌سی درباره کره شمالی و ایران، فقط از سلاح هسته‌ای و تهدید می‌گوید، در حالی ‌که از پیشنهاد تعلیق دوطرفه کره شمالی یا از پیشنهاد ایران برای ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های کشتار جمعی در خاورمیانه سخنی به میان نمی‌آورد. حال آنکه این پیشنهادها را ایالات متحده رد کرده و راه حل مشکلاتی که بزرگ‌ترین معضل دنیا معرفی می‌کند، بسته است. به گفته چامسکی علت اصلی در مورد ایران، تحمل‌نکردن استقلال آن در منطقه از سوی غرب و دفاع ایران از حزب‌الله و حماس است که جرمشان مقاومت در برابر اسراییل است. بی‌بی‌سی و رسانه‌های جریان اصلی در حالی توجهات را به مسایل مورد نظر قدرت‌ها معطوف می‌کنند که قدرت کشندگی سلاح‌های ایالات متحده و اقدامات دیگر آنها، دنیا را به‌ سمت فاجعه پیش می‌برد.

    کلیدواژگان: نوام چامسکی، بی بی سی نیوز، کره شمالی، ایران، سلاح هسته ای
  • میشل چوسودوفسکی ترجمه: مرتضی ملتی صفحه 15

    ایالات متحده و متحدان غربی آن، همواره در آرزوی سلطه جهانی بود‌ه‌اند و برای رسیدن به این هدف از هیچ خشونت و جنایتی فروگذار نکرده‌اند. آنها که استقلال و توسعه کشورها را مهم‌ترین عامل بازدارنده برای تحقق اهداف شوم خود می‌بینند، می‌کوشند تا با استفاده از ابزا‌رهای پیشرفته و مدرن خود، نظیر سرویس‌های اطلاعاتی، رسانه‌های جمعی، شرکت‌ها و اتحادیه‌های بزرگ تجاری، افکار عمومی را به ‌سمت خواسته‌های غیر انسانی خود سوق دهند. مقاله حاضر، خلاصه‌ای از مطالبی است که پروفسور میشل چوسودوفسکی در کنفرانس علم در خدمت صلح، در آکادمی علوم مالزی ارایه کرده است. وی در آخرین شاهکار خود نشان می‌دهد که چگونه جنگ‌های متفاوتی که امروز در اوکراین، سوریه، عراق و فلسطین شاهد آن هستیم، به صورت زنجیروار به یکدیگر مرتبط و در برنامه‌ای منسجم به‌دنبال هژمونی جهانی هستند که ایالات متحده و متحدان غربی و غیرغربی آن بر پا داشته اند. در این مقاله در می‌یابید که «جنگ علیه تروریست» بزرگ‌ترین دروغ و فریب‌کارانه‌ترین بهانه‌ای‌ست که ایالات متحده و متحدان آن برای بر‌هم‌زدن ثبات کشورهای مستقل و استقرار دولت‌های خود در این کشورها دارند.

    کلیدواژگان: جنگ علیه تروریسم، توسعه تسلیحات هسته ای، کسب و کار جنگ، جنگ سرد، رسانه های جمعی
  • دیوید کروال ترجمه: ثریا مرادی صفحه 26

    درهمه جنگ‌ها همیشه علاوه بر روایت‌های واقعی از جنایت‌ها داستان‌هایی ازجنایت‌های جعلی آن ساخته می‌شود. اما در مورد سوریه اخبار ساختگی و گزارش‌های یک‌جانبه چنان بر دستور کار خبری سایه انداخته است که چنین چیزی را از زمان جنگ جهانی اول مشاهده نکرده‌ایم... دلیل واقعی این است که گزارش‌دهی درمورد درگیری‌های سوریه آنچنان نابسنده بوده است که سازمان‌های خبری غربی تقریبا به‌طور کامل برای پوشش خبری خود از منابع خبری جبهه شورشیان استفاده کرده‌اند.

    کلیدواژگان: بی بی سی، سوریه، اخبار ساختگی، جنگ
  • نوام چامسکی، دیوید بارسامیان ترجمه: مرضیه خادمی صفحه 37

    امریکا به‌عنوان ابرقدرتی جهانی، همواره به‌دنبال سلطه بر جهان و تاراج منابع دیگر کشورهاست. از این رو، روسای‌جمهور این کشور می‌توانند تاثیرات بی‌شماری در برهم‌زدن نظم جهانی داشته باشند. هر‌کدام از آنها به‌رغم رویکردهای متفاوت، دنباله‌رو سیاست‌های کلان دولت ایالات متحده هستند و خود را به پیروی و گسترش افکار پلید خود مقید می‌دانند. در این مقاله، گزیده‌ای از مصاحبه دیوید بارسامیان و نوام چامسکی در مورد ریاست‌جمهوری ترامپ و رویکرد‌های خصمانه، خشونت‌آمیز و در عین حال نمایشی وی در صحنه تاریخ سیاسی جهان به تحریر در آمده است. ترامپ با صحنه‌سازی و عوام‌فریبی سعی دارد راه را برای فعالان سیاسی پشت پرده ایالات متحده و به ثمر رساندن اهداف آنها بازکند.

    کلیدواژگان: ریاست جمهوری ترامپ، سرمایه داران، حزب جمهوری خواه، پوشش رسانه ای، دکترین امریکا
  • لوسین کی تراسکات ترجمه: محمدرضا امین صفحه 49

    نخستین‌باری که یک قفسه کتاب ساختگی را دیدم به یاد دارم. بهار سال 1973 بود و من پوشش اخبار واترگیت برای ویس ویلیج،3 که در آنجا نویسندگی می‌کردم، را آغاز کرده بودم. قبلا در اولین روز محاکمه‌ها، در 17 می حضور داشتم، و به همراه دوستم اد ساندرز،4 ترانه‌سرای بیتنیک5 و رهبر خوانندگان گروه فاگز،6 از نیویورک رانندگی کرده بودم. ما که مدارک خبرنگاری نداشتیم، حدود ساعت 3 بامداد وارد محل شدیم و به اندازه کافی فرصت داشتیم که صندلی پیدا کنیم تا هنگامی که سناتور بیکر7 پرسیدن را آغاز کرد، آنجا باشیم. همان‌گونه که مشهور است پرسید: «رییس‌جمهور چه می‌دانست، و چه زمانی از آن مطلب اطلاع یافت؟» تصمیم گرفتم جریان را به‌صورت تمام‌وقت پوشش دهم؛ و از این رو با مسیولان جایگاه خبرنگاران در سنا تماس گرفتم، و آنها مدارک حضور در جلسه را صادر کردند، اما ویس ویلیج، یک انتشارات به ‌رسمیت ‌شناخته‌ شده در سالن مجلل کنگره ایالات متحده نبود؛ از این رو آنها، ما را بازگرداندند.

  • دیانا جانستون ترجمه: ساره سپهری نژاد صفحه 62

    انتیفا(ضدفاشیسم) جنبشی است که بر خلاف جریان چپ سنتی، به کاربرد اقدام مستقیم و حتی خشونت علیه گروه‌های فاشیستی باور دارد.‏ بر این اساس، اعضای این گروه که معمولا از لباس و ماسک سیاه استفاده می‌کنند، از کاربرد اعمال خشن در راهپیمایی‌ها مانند ‏تخریب اموال عمومی و خشونت فیزیکی علیه پلیس، نمی‌پرهیزند و از آن به‌عنوان وسیله‌ای برای نشان‌دادن اعتراض‌های ‏خود بهره می‌جویند. این جنبش، ترامپ را فاشیستی تمام‌عیار می‌داند؛ اما اقداماتی که در جهت مبارزه علیه فاشیست انجام می‌دهد، به‌دلیل خشونت‌ها و رفتار نادرست و غیراصولی، سبب منفور‌شدن این گروه شده است.

    کلیدواژگان: ایالات متحده، انتیفا(ضدفاشیسم)، دونالد ترامپ، جناح افراطی چپ، خشونت و ارعاب
  • پروفسور جمیز پتراس، میشلاوسکی چاساد ترجمه: محمدرضا امین، طیبه رفیعی صفحه 70

    امریکا درمقایسه با هر کشور سرمایه‌داری پیشرفته‌ای، شدیدترین نابرابری‌ها، بالاترین میزان مرگ‌ومیر، نزولی‌ترین مالیات‌ها و بیشترین یارانه‌ها را برای بانکداران و میلیاردرها دارد.
    در این مقاله درباره ریشه‌های اجتماعی‌‌اقتصادی نابرابری‌ها و رابطه بین تمرکز ثروت و سیر سقوط طبقات کارگر و حقوق‌بگیر را بحث خواهیم کرد.

  • میشل چاساداوسکی ترجمه: طیبه رفیعی صفحه 77

    شاید اولین کارکرد رسانه‌های خبری، به‌ویژه رسانه‌های جریان ‌اصلی را بتوان ارایه اخبار سریع و درست دانست، اما گاه در همین رسانه‌ها، که از دید عموم مردم معتبرند، خطاهایی در انتقال خبر رخ می‌دهد. نکته مهم در این بین، عمدی یا سهوی‌بودن چنین خطاهایی است. جالب اینکه، برخی معتقدند رسانه‌های جریان‌اصلی از ویدیوها و تصاویر جعلی در گزارش‌های خود کاملا آگاهانه و عمدی استفاده می‌کنند تا جایی که فرهنگ لغت کالینز عبارت «خبر جعلی»19 را واژه سال 2017 انتخاب کرده است. نویسنده مقاله حاضر می‌کوشد با ارایه مثال‌هایی تحریف‌های رسانه‌ای را شفاف‌تر بیان کند.

    کلیدواژگان: تحریف، خبر جعلی، رسانه های آنلاین، رسانه های جریان اصلی
  • نیکولاس جی اس دیویس ترجمه: ابوالفضل ایمانی راغب صفحه 84

    در ورای جنگ‌های اخیر امریکا در کشورهای مختلف، واقعیت‌های تلخی از جمله تعداد واقعی تلفات غیرنظامیان، پنهان شده است. گزارش‌های منتشره در رسانه‌های جریان غالب در غرب، سرشار از نوعی فریب‌کاری و سیاست یک‌بام و دو هوا در این زمینه است. این رسانه‌ها عامدانه و با چشم‌پوشی از واقعیات موجود، تعداد تلفات، به‌دست نیروهای تحت حمایت امریکا را کمتر از واقعیت نشان می‌دهند و در مقابل، درباره تعداد تلفات به‌دست دشمنان امریکا، گزافه‌گویی می‌کنند. این رسانه‌ها و حتی گزارش‌های منتشره از‌سوی سازمان ملل نیز هیچگاه نتوانسته‌اند یا نخواسته‌اند تعداد واقعی این تلفات را ذکر کنند. اما تحقیقات میدانی کارشناسان بیماری‌های مسری در مناطق مختلف جنگی نشان می‌دهد، تعداد واقعی تلفات بیشتر از آماری است که در گزارش‌های رسانه‌ها و سازمان ملل منتشر می‌شود. نکته نقض اینکه نتایج این تحقیقات، تقریبا از هرگونه تردید و ابهام مبرا است؛ اما مقامات سیاسی و نظامی دولت‌های غربی و در راس آنها امریکا، این نتایج را نمی‌پذیرد و محققان مستقل را آماج حملات و زخم زبان‌های خود قرار می‌دهند. چه‌بسا در مورد دیگر مسایل مانند تغییرات آب و هوایی نیز قضیه این‌گونه است.

    کلیدواژگان: تلفات جنگ، آمار واقعی، رسانه، فریب کاری، سازمان ملل